Portugués

O departamento decidiu escoller un elemento básico para todo o proxecto: o feixón. En básico traballáronse receitas con feixón, para que haxa entradas, pratos principais e sobremesas. Os propios alumnos compartairon as súas receitas. En intermedio viuse a historia e cultivo do feixón en Portugal e no Brasil. En avanzado traballamos o consumo responsable, a agricultura intensiva, latifundiaria, o peso do feixón na economía do Brasil, a exclusión social, etc.

Estes son os materiais que resultaron:

VÍDEOS SOBRE BOAS MANEIRAS À MESA

Hamburguesas de Feixón Negro

Ensalada de Feixón

Ementa do departamento de portugués e receitas de cada prato

Receitas doces

IMG-20180316-WA0066
A roda dos alimentos

Outro alumnado de básico realizou un traballo sobre o feixón nos países da lusofonía.

O pase de diapositivas require JavaScript.

Tamén fixeron outros traballos sobre o feixón:

E participaron no obradoiro de taichí que ofreceu o Departamento de Chinés:

O pase de diapositivas require JavaScript.

O alumnado de Avanzado traballou sobre os transxénicos. A continuación, unha mostra do traballo do alumnado de Avanzado 1:

M José Díaz

Ana Vázquez

Ángela Folgueira

O alumnado de Avanzado 2 explica o que aprendeu nestes vídeos:

 

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s